Therapeuten

Liesbeth

‘Begin juli voelde ik mij emotioneel en fysiek ‘op’. In het voorjaar was mijn moeder overleden en kort daarna moest ik ook nog mijn huis uit en dus verhuizen. Ook op werkgebied ging het niet goed. Ik was continu overprikkeld en kon thuis niet meer tot rust komen het werken. Ook wist ik echt niet meer wat ik moest doen in het leven, wat mijn roeping was qua werk.

Lees verder:
Via mijn nieuwe, antroposofische huisarts werd ik doorverwezen naar de Betinck massage. Op 8 juli kon ik voor het eerst bij haar terecht. Na de eerste massage voelde ik mij zwaar, maar meer bij mezelf. De dagen erop volgden veel dromen. Overdag kreeg ik ook inzichten over dingen die ik graag wil doen in deze wereld. Ik kreeg een gevoel van hoop en er volgde een tijd waarin ik mijzelf steeds meer begon te begrijpen. Ik nam verplicht rust en zo kwam er meer ruimte voor ideeën. Helaas had ik nog niet de daadkracht om ze uit te voeren. Dat kwam pas halverwege augustus. Ik kreeg langzamerhand steeds meer energie om dingen te doen. Zo veel zelfs, dat ik in een bepaalde periode zelfs niet meer tot rust kon komen door de positieve levenskracht. Ik kon het verdriet een plaats geven en voelde weer energie om door te gaan in het leven. Er zijn zoveel processen aangewakkerd. Misschien ben ik nu zelfs de puberteit aan het doorleven. Een periode die ik nooit eerder écht ben aangegaan. Voor de massagetherapie heb ik nooit een regelmatige menstruatie gehad, en nu heb ik al drie maanden (juli-augustus-september) elke maand een normale menstruatie, zelfs zonder PMS symptomen.

Ik voel me zelfstandiger en sta minder zwaar in het leven. Ook voel ik mij weer jong en kan ik weer meer prikkels aan. Eindelijk kan ik weer zijn wie ik wil zijn. Hierbij neem ik mezelf wel in acht en kan beter aanvoelen wanneer ik rustmomenten nodig heb. Deze moet ik dan nemen om weer tot mezelf te komen. Verder kan ik nu intens voelen bij het muziek maken (heb dat een hele tijd niet gekund). Aan het eind van de massageserie had ik twee keer een heftige nachtmerrie. Hierbij werd ik gevangen in een duistere greep. In de tweede nachtmerrie zei ik heel hard ‘Nee!’ en voelde me toen ‘bevrijd’. Ik ervaar minder stress en heb vertrouwen dat het wel goed komt met wat ik in het leven doe. Ik voel de laatste weken sterk dat mijn roeping/werk in de muziek ligt!

Liesbeth, 23 jaar. 2019